オーストラリア産マンゴー

美しく、フレーバーも最高、日本の冬に完熟でお届け

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当社は1993年からオーストラリアに進出しました。オーストラリア産マンゴーは4品種の対日輸出が認められていますが、我々は南半球の夏が始まる頃(日本の初冬)にケンジントン・プライド種を、日本の2月からはケイト種を日本に出荷しております。特にケンジントン・プライドは赤系のマンゴーでもほのぼのとした桃のような肌色をしているため、「ピーチ・マンゴー」として親しまれており、かぐわしいフレーバーとあいまって世界一と評する人も少なくありません。19世紀にインドとの馬の交易でオーストラリアに持ち込まれたものであり、ほとんどのマンゴーの原産はインドですが、インドでも1,2と言われる品種がオーストラリアの一部地域で変身、花開いたと言われています。ケイト種は本来米国フロリダ産のグリーン・マンゴーですが、我々の出荷工場があるケアンズ高原のマチルバ地方では赤く頬を染めます。ケイトとは別物の感があり、「マチルバ・マンゴー」と命名しました。
両品種とも、現地工場で特殊な技術で追熟させ、寒い日本に完熟でお届けできるのは当社だけとの自負があります。マンゴーのチークを上向きにしてソックスで包む方法は今では当たり前になっていますが、当社がこのマンゴーで初めて採用したものです。

栄養成分

100gあたりの栄養成分

項目 数値 項目 数値
エネルギー 236ki 植物繊維 1.5g
たんぱく質 1.0g ナトリウム 1mg
脂肪 0.2g カリウム 250mg
炭水化物 12.6g カルシウム 7mg
糖質 12.1g ビタミンC 28mg
コレステロール 無し
出典:Food Standards Australia New Zealand(Australia New Zealand Food Authority,1997)
注:品種やシーズンにより、数値が若干変化する可能性があります。

食べごろと食べ方・保存方法

南半球のオーストラリアは日本と季節がさかさまです。日本が冬に向かうころ、夏のオーストラリアではマンゴーが食べごろを迎えます。弊社ではオーストラリア国内で最も高い品質を誇る主産地ケアンズハイランド内にある自社VHT工場にて、徹底した温度管理と追熟技術で全量成熟させたフルーツを空輸しています。そのため、マンゴーの追熟が難しい日本の冬場に、到着した時点ですぐに食べごろのおいしいマンゴーをお届けしています。
保管する場合は冷蔵庫に入れてください。ただしマンゴーはほかのフルーツと同様、時期が過ぎると味が落ちてしまいますので、できるだけお早めにお召し上がりください。

Brilliant skin color and flavor Delivered as a ready to eat fruit in the winter of Japan

We expanded into Australia from 1993.
Among many Australian mangoes, 4 varieties are permitted entry to Japan. We chose Kensington pride for the year end sales in Japan (start of summer in south hemisphere) and Keitt variety for the marketing from February. Especially, Kensington Pride is particular to Australia and many gourmets don't hesitate to nominate it the world best mango evaluating its beautiful pinkish skin and marvelous flavor.
It is popular among Japanese consumer as "peach mango". This mango is said to be brought into Australia from India by sailormen in 19th century when the horse trading is thriving between the two countries. Most of the mango in the world are originated from India and this unique Australian mango's ancestor are well known in India as a top class variety . We can say that it has changed to the most beautiful mango by the climate and soil of some region in Australia. Keitt variety's home town used be Florida and its skin color is green. But the skin turns to reddish only when grown in Cairns highland, especially at Muchilba where our packing shed is. It looks totally different from normal Keitt so we named it "machilba Mango".
We are shipping both of them after fully ripeng by our exclusive method so that Japanese consumers can eat just after purchasing. "Wrapping up fruit by sox with cheak of the mango up" is now very comman packing method, but it is the way we adopted first for this mango.